A horgászvizsgáról

A horgásszá válás feltételei 2021-ben!A Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége nagy hangsúlyt fektet az ifjúsági utánpótlás nevelésre. A Szövetség célja, hogy a szabadidő jobb kihasználása érdekében a gyerekekkel megismertesse a horgászat örömeit, és ezen keresztül a természet szeretetére, védelmére nevelje őket. Anyagilag és szakmailag támogatja azon egyesületeket amelyek gyerektáborokat szerveznek. A Szövetség évek óta nagy sikerrel szervezi és rendezi meg a tagegyesületei gyermekhorgászai részére ingyenes gyermek-horgász táborát.

 

Az alábbiakban található (letölthető) a vizsgára felkészítő dokumentáció ami átfogó tudást biztosít az eredményes horgász vizsgához.

 

Horgászvizsgára való felkészülést segítő tankönyv letöltése

 

A horgászvizsga gyakorló teszt azoknak nyújthat segítséget, akik mégnem rendelkeznek horgászvizsgával, de tudásukat szeretnék letesztelni, hogy ott már biztosra mehessenek. Egy tesztben 35 kérdést kapsz. A kezdéshez meg kell adnod az email címed a válaszadás természetesen anonim, ha végeztél a tesztel azonnal van lehetőséged megtekinteni a helyes válaszaid. A tesztet akár töbször is kitöltheted és kompatibilis mobil eszközökkel is.
Fontos tudnod, hogy ezt a gyakorló tesztet a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége által összeállított kérdésekből készítettük, nem helyettesíti a teljeskörű horgászvizsga felkészülést. A kérdések között találhatsz fogalmakra, ellenőrzésre, jogszabályokra, tilalmi időkre, halfajokra, méretkorlátozásokra vonatkozó kérdéseket. Igyekeztünk a kérdéseket úgy összeállítani, hogy azok minél inkább hasonlítsanak egy horgászvizsga írásbeli részére.  Az írásbeli vizsgát követően halfelismerés tesztre kerül majd sor amelyen halfajokat kell felismerni, és jellemezni a lentebbi videó ehhez nyújt segítséget ahol megismerheted magyarország álló és folyó vizeiben élő védett és őshonos vagy invazív halfajokat!


Sikeres felkészülést és jó szórakozást kívánunk a teszthez, találkozzunk mielőbb a vízparton!

 

1. Teszt kezdése

2. Teszt kezdése

3. Teszt kezdése

4. Teszt kezdése