Deseda patak

Kaposvártól északra óriási víz kanyarog. A 67-es út melletti Gamás község környékén eredő Deseda patakot a hetvenes évek végének nagy tározó építési lázában 1977-ben duzzasztottak fel, a szintén arra folyó Varga-bónyi árokkal együtt, nagy felületű, viszonylag sekély vizet létrehozva ezáltal.

 

A Deseda patak a kifolyótól a Kaposba torkollásig horgászható. Leginkább télen, amikor eresztik a vizet. Áramlással szemben feljönnek a jó halak a Kaposból. Tilalomig szépen fogható a süllõ tviszterrel, négy kg-osról is van tudomásunk. Csuka is szépen fogható. Tavasztól keszeg, szép kárászok, ponty és amur is beugorhat. Jó hely a 61-es elkerülõ út Kapos felőli oldalán egy kiszélesedés jó 1,5-es vízzel.

 

Tavasszal-nyáron a tökleveles öblökben érdemes próbálkozni. Azoknak ajánlom, akik szeretik a meglepetéseket, spiccbottal, vékony zsinórral, csontival, csemege kukival sosem tudhatjuk éppen milyen hal kapott éppen a horgunkra. Aki kimondottan szórakozni akar és élményekre vágyik azoknak ajánljuk. Kimondottan jó hely még a Kapos torkolati rész is. A zsinórt azért 0,16-os alá ne vigyük, mivel meglepetés kg-os kárász, ponty, amur kifogásához erõsebb felszerelésre van szükség.

 

Fedezzék fel ezt a csodálatos tökleveles kis patakot!