Hírek, események


Kezdőoldal » Hírek » Jelen rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.

Jelen rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.

2020.07.30.

Jelen rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.

Beszámoló a 2020.07.20-24. között tartott Somogy megyei gyermek és ifjúsági horgásztáborról.

 

A vírushelyzet elmúltával lehetőségünk nyílott a már rendszeresnek mondható megyei horgásztábor megtartására, melynek ezúttal a Barcs és Vidéke Horgász Egyesület horgászháza adott otthont.

 

2020.07.20.-án reggel 18 fiatal vette birtokba a helyszínt, nagy örömünkre köztük 5 lány.

A száláshelyek, melyek új berendezéssel lettek ellátva minden igényt kielégítettek.

A horgászati lehetőség a Kisbók holtág mesébe illő környezetében volt biztosítva számunkra egy külön számunkra biztosított részen.

A horgászat élményében a tó sok mindenben segítette a gyermekeket, hiszen számtalan halat fogtak köztük akár az itt különlegesség számba menő szilvaorrú keszeget is.

Természetesen nem maradhatott el az elméleti képzés sem.

Ebben Glaván Tamás a helyi horgászegyesület elnöke volt segítségünkre, aki az etetőanyagok összeállításáról tartott mindenre kiterjedő előadást.

Nagy segítségünkre volt a Topmix kft által biztosított etetőanyagok széles skálája.

Gyakorlati bemutatóhoz segítséget kaptunk. Bank József rakósbot és matchbotos, Meló Sándor hosszúelőkés feeder és Zádori Péter method feeder bemutatót tartott, ahol a gyerekek kérdéseire is szívesen válaszoltak.

A tábor egész ideje alatt tartó feladatként a gyerekek a horgász szakkör munkafüzetét töltötték ki, melyet a tábor zárásakor haza is vihettek magukkal.

A tábor zárásaként minden bentlakó spiccbottal lett gazdagabb, majd a díjjazottak értékes nyereményeket vehettek át.

Egy nagyon jóhangulatú gyönyörű környezetben zajló gyakran az éjszakában nyúló tartalmas beszélgetésben gazdag tábort sikerült idén is megszerveznünk.

 

Bodó András

Táborvezető