Hírek, események


Kezdőoldal » Hírek » III. Balatoni Horgászok Napja

III. Balatoni Horgászok Napja

2020.08.24.

III. Balatoni Horgászok Napja

Szövetségünk idén is meghívást kapott a Balatoni horgászok napjára, a Balatoni Horgász Egyesületek szövetégségétől, melyről főző csapatunk örömmel értesült és természetesen elfogadtuk a meghívást.

A meghívó alapján két különböző jellegű ételt lehetett készíteni, egyik kizárólag a halászlé, a másik pedig egyéb halétel kategória volt. Csapatunk arra a döntésre jutott kizárólag halászlét fog készíteni az eredményesség érdekében. Egy jól össze szokott csapatról beszélünk, akik a megyében elég sokszor bizonyítottak és jól ismeri mindenki a főztjüket. Szinte minden kisebb és nagyobb szabású horgász rendezvényen ők főznek.

 

Nevezzük nevén a csapattagokat:

Rozs Tamás

Balogh István

Baloghné Ildikó

Antal József

 

Szövetség részéről:

Kozári Miklós Ügyvezető igazgató

György Martin

 

Hangulatos és szép helyen került megrendezésre az esemény Révfülöpön, a Balatoni nyár című tv műsor helyszíne mellet. A rendezők jótékonysági célból gyűjtést szerveztek a Révfülöpi Általános Iskolának amit támogatni lehetett a különböző ételek megvásárlásával. A főzéshez a Balatoni halgazdálkodási Nonprofit Zrt biztosította a friss halat, a cél érdekében hogy minél jobb halételek készülhessenek ezen eseményen és a balatoni hal népszerűsítése érdekében. Az esemény házigazdája Szőke András volt. Az ételek főzését 13:00-kor indították közben folyamatosan jöttek az érdeklődők. Természetesen a csapat csakis a főzésre koncentrált semmi nem zavarhatta meg ebben. Mint már említve lett egy jól össze szokott csapatról beszélünk mindenki a másik keze alá dolgozott meg értették egymást már szavak nélkül is igy zavartalanul teljes összhangban készült a halászlé. A készített halászlé a két főszakács által elnevezett Desedai halászlé volt. Miben nyilvánul ez meg mért lesz Desedai halászlé? Rozs Tamás szavait idézve csakis kizárólag friss Desedai halak voltak benne, ezen felül mind az alaplében mint pedig a kész lé tartalmazott harcsát és ezen felül az alaplé nem paszírozva lett, hanem szűrve és az alaplében főtt hal húsa lett turmixolva ezzel is testesebbé téve a levet. Ez az étel készült a Somogyi csapat által. A folyamatosan érkező érdeklődők is figyelemmel kisérték a mi ételünket, és alig várták, hogy lehetőségük legyen a kostolásra. Amint elkészült a Desedai halászlé, már meg is rohamozták a csapatot az érdeklődők, hogy kaphassanak belőle. Az elején említett jótékonysági gyűjtésre 15 adag halaszlát ajánlottunk fel, biztos ami biztos alapon, nehogy eltúlozzuk és nem tudunk ki adni a végén annyi halászlét. Hatalmas érdeklődés miatt és a kiadósra sikerült halászlé adta lehetőségeket kihasználva a 15 adag helyett összesen 43 adag ételt adtunk ki az érdeklődőknek. Ezek a számok azért jelentenek valamit, nem ok nélkül hordták ennyire. Sikerült megnyerni a közönséget. Persze ez is volt az egyik cél a másik pedig a zsűri. Utóbbi sajnálatos módon, nem sokon múlott, de épphogy lemaradtunk a dobogóról, de sebaj majd jövőre.

 

Köszönjük a Balatoni Horgász Egyesületek Szövetségének a meghívást , a csapatnak a részvételt és a tisztest helytállást, mindenkinek aki szorított és segített a csapatnak , és nem utolsó sorban nektek közönség a sok jót amit kaptunk tőletek!

 

További képekért kattints a képre!