Köszöntő

Szeretettel köszöntünk minden kedves horgásztársat és érdeklődőt a Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége honlapján. Reméljük, honlapunk segítségével hasznos információkhoz jut megyénk horgászati lehetőségeiről, horgászvizeinek megismeréséről. A honlap működtetésével, az információk frissítésével szeretnénk segíteni a megye horgászvizei iránt érdeklődőket. Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassuk megyénket, kedvet csinálva, hogy ellátogassanak hozzánk.

Somogyország

Vadban gazdag erdők, termékeny folyóvölgyek, gondosan művelt szelíd lankák, napsütötte domboldalak. Nekünk, itt élőknek semmihez sem hasonlítható e táj. 6036 négyzetkilométer: európai mértékkel mérve nem nagy terület, ám ha azt nézzük mi minden található ezen a néhány ezer négyzetkilométeren, akkor talán Somogy az ország legszerencsésebb fekvésű megyéje. A változatos tájon apró falvak, vadban gazdag erdők, halban gazdag tavak, patakok, folyók találhatók.

 

Dráva

Északon a Balaton fényesen csillogó víztükre, míg délen a szeszélyesen kanyargó, a civilizáció által alig érintett Dráva határolja. Az északi határunkat alkotó Balatont szépítjük, csinosítjuk, amikor vendéget várunk, de féltjük, aggódunk érte, amikor apadó vízéről vitatkozunk. Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava mintegy 600 négyzetkilométernyi területet foglal el. Aki látta már a nyári alkonyatban rajta átívelő aranyhidat, hallgatta hajnalban a hullámok csendes csobogását, érezte a meleg víz simogatását, az tudja, miért utaznak ide oly szívesen a turisták, a horgászok, a vizet kedvelő emberek. Déli határunk a Dráva, mely valószínűleg egész Közép- és Kelet-Európa legvadabb, legveszélyesebb és legkiszámíthatatlanabb folyója. A folyó, mely szinte áthatolhatatlan országhatárt képezett Horvátország elődjével, a régi Jugoszláviával. Ez a csupa rejtélyes vidék a maga különleges növény- és állatvilágával a maga nemében is egyedi érték. Barcsig gyors folyású, szeszélyes vize olyan tiszta, hogy az ország halfajtáinak kétharmada él benne. A folyó és holtágai horgászparadicsomnak számítanak. Itt található az Ó-Dráva, mely igazi vad víz, tele a saját szépségeivel, szeszélyeivel, talányaival, mely képes évekre álomba szenderülni, aztán hírtelen életre kelni a semmiből.A megye középső része Belső-Somogy, itt található a megyeszékhely Kaposvár, melyet akárcsak Rómát hét domb vesz körül. Kaposvár mellett van Magyarország leghosszabb mesterséges tava a Deseda, mely változatos halfaunájával egy horgászparadicsom. A tavon a sportolást, strandolást kedvelők ugyanúgy megtalálják a kedvükre való lehetőségeket, mint a csendet, nyugalmat keresők. Még folytathatnánk a sort, melyben bemutathatnánk Somogy változatos történelmét, kultúráját, hagyományát, de inkább jöjjenek el, és személyesen tapasztalják meg. Bízunk benne, hogy ezen rövid bemutatással felkeltettük érdeklődésüket megyénk, Somogyország kivételes természeti kincsei, történelmi értékei és vendégszerető emberei iránt.


Kedves Látogatóink!


Látogassanak el megyénkbe, legyenek vendégeink, élvezzék a somogyi emberek páratlan vendégszeretetét, tavaink, folyóvizeink páratlan halbőségét, hogy egy rövidebb, hosszabb pihenőt követően feltöltődve, kipihenve, horgászélményekkel, horgászkalandokkal telve térjenek haza. Vigyék jó hírét megyénknek, és térjenek vissza, hisz mindenkit szeretettel vár Somogyország.

 

Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége Vezetősége