Versenykiírások

Versenykiírások 2022

SM Csapatbajnokság Úszós/Egyéni 2022

SM Csapatbajnokság Feeder 2022

SM Úszós Bajnokság - TOP MIX Kupa

SM Feeder Bajnokság Kapos Horgászcentrum - DOVIT Kupa

SM Method Feeder Bajnokság - M-CAR Kupa

SM Pergető Bajnokság -

MOHOSZ hatályos versenyszabályzatok ITT!

MOHOSZ hatályos versenykiírások ITT!

MOHOSZ OB Nevezés segédlet

 


 


Somogy megyei Feeder Bajnokság 2022 „Kapos Horgászcentrum-DOVIT Kupa”

Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint (5 forduló)

Hivatalos kommunikációs csatorna: https://www.facebook.com/groups/sm.feeder.method.versenyhorgaszok

Részvétel, nevezés:

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2022 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

Nevezési díj: 4000 Ft/fő/forduló, amit a helyszínen a regisztrációkor kell megfizetni úgy, hogy egy plusz nevezési díjat az első alkalommal szintén meg kell fizetni. Ezzel a következő verseny nevezési díját is megfizetjük, így a többi forduló esetén mindig az azt követő forduló nevezési díja kerül felszámításra, ami azt jelenti, hogy a 5. fordulóban nem kell fizetni! Teljes nevezési díj 5x4000 Ft-azaz 20 000 Ft.

A versenysorozatra a 2. fordulót követően már új nevezést elfogadni nem tudunk!

A nevezés kizárólag Online formában történik az FCMS rendszer felületén a Regisztrációt követően a megadott adatok feltüntetésével, emailben visszaigazolva!

 

Verseny lebonyolítása:

Egyéni verseny, minden fordulón három szektorban, 5 órás versenyidővel. Limit: egy fordulóban felhasználható maximum 15 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon egy fordulóban a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: 2,0 liter élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter etetőszúnyog-lárvát (aprószúnyogot), legfeljebb 0,5 liter földigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyoglimitáló-edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPS.ed hivatalos mérődobozában kell az ellenőrzésre bemutatni. Pellet használata nem engedélyezett! A hivatalos (LIMIT) mérőedények hiánya +1 büntetőpontot eredményez. A fogott halak védelme érdekében kötelező 2db min 3,0 m hosszúságú gyűrűs haltartó. Egy haltartóban 20 kg-nál több hal nem tárolható. Ha a versenyző fogása eléri a 20 kg-ot, köteles vagy időközi mérlegelést kérni, vagy második haltartót is használni. A haltartót a mérlegelés megkezdésekor, a mérlegelő jelzésére kell kivenni és a mérlegelést követően, szintén a mérlegelő jelzésére a versenyző köteles a megfogott halakat óvatosan visszahelyezni a vízbe. A fentieken túl a hatályos Országos Feeder Versenyszabályzat és a Általános Országos Versenyszabályzat https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/873-altalanos-orszagos-versenyszabalyzat foglaltak az irányadók A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

Értékelés:

Az FCMS rendszerrel történik, mint az érintés nélküli gépi sorsolás is!

A verseny 5 fordulóból áll! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe, azaz négy fordulón részt kell venni ahhoz, hogy a versenyző a sorozat végén értékelhető legyen! Az a versenyző, aki valamely okból kifolyólag az évad közben minimum két fordulót kihagy az utolsó döntő fordulóban nem indulhat! A szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott súly dönt. Nem azonos számú szektorok esetén, a versenyeken azon halat fogott versenyzők, akik a szektor utolsó helyén végeztek nem kaphatnak magasabb helyezési számot a másik szektorokban nullázó versenyzőknél! Ha egy versenyző az öt forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont. A verseny, illetve minden forduló az eredményhirdetéssel zárul, ha egy versenyző az eredményhirdetést nem várja meg (a sorsolásnál jelzett alapos indok kivételével) eredményét aznapra töröljük. A versenyen résztvevők a nevezéssel elfogadják, hogy róluk fénykép és vagy videofelvétel készül amit a hivatalos weboldalon, kommunikációs csatornán a szervezők megjelentethetnek!

Díjazás:

Az egyes fordulók I-III. helyezettje díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy Megye Feeder Bajnoka 2022.” címet és a megyei Szövetség támogatja a 2023[1] éves OB indulását! A kialakult végeredmény alapján a II-VI. helyezettek értékes díjazásban részesülnek!

 

Időrendi program:

07.00 - 07.30 regisztráció, megnyitó, sorsolás

08.00 rajthelyek elfoglalása

09.00 etetőanyag és csali limit

09.50 etetés kezdete

10.00 horgászat kezdete

15.00 horgászat vége, mérlegelés

16:00 eredményhirdetés

 

Nevezés, információ:   ;  Dávid Szabolcs: +3620/268-9293;

György Martin +3620/321-9294; Szabó János +3620/275-0046

 

 

Jó versenyzést kívánunk!

 

 

 


Somogy megyei Method Bajnokság 2022 „M-CAR KUPA”


Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint (4 forduló)

Hivatalos kommunikációs csatorna: https://www.facebook.com/groups/sm.feeder.method.versenyhorgaszok

Részvétel, nevezés:

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2022 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

Nevezési díj: 4000 Ft/fő/forduló, amit a helyszínen a regisztrációkor kell megfizetni úgy, hogy egy plusz nevezési díjat az első alkalommal szintén meg kell fizetni. Ezzel a következő verseny nevezési díját is megfizetjük, így a többi forduló esetén mindig az azt követő forduló nevezési díja kerül felszámításra, ami azt jelenti, hogy a 4. fordulóban nem kell fizetni! Teljes nevezési díj 4x4000 Ft-azaz 16 000 Ft.

A versenysorozatra a 2. fordulót követően már új nevezést elfogadni nem tudunk!

A nevezés kizárólag Online formában történik az FCMS rendszer felületén a Regisztrációt követően a megadott adatok feltüntetésével, emailben visszaigazolva!

 

Verseny lebonyolítása:

Egyéni verseny, minden fordulón három szektorban, 5 órás versenyidővel. Limit: egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A csalik (minibojlik, dumbelek, waftersek, csalizó pelletek etc.) mennyisége nincsen korlátozva, de egy fajta csaliból azonban maximum csak 1 dl vihető be. Az aromák száma (spray, dip, cseppentős fiolában) nincsen korlátozva. A limiten bemutatott etetőanyagnak laza szerkezetűnek kell lennie, az etetőanyag tömörítése tilos! A versenyző köteles rajthelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani.  A fogott halak védelme érdekében kötelező 2db min 3,0 m hosszúságú gyűrűs haltartó. Egy haltartóban 20 kg-nál több hal nem tárolható. Ha a versenyző fogása eléri a 20 kg-ot, köteles vagy időközi mérlegelést kérni, vagy második haltartót is használni. A haltartót a mérlegelés megkezdésekor, a mérlegelő jelzésére kell kivenni és a mérlegelést követően, szintén a mérlegelő jelzésére a versenyző köteles a megfogott halakat óvatosan visszahelyezni a vízbe. A fentieken túl a hatályos Országos Method Versenyszabályzat https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/61-versenykiirasok/868-2022-evi-ob-versenykiirasok és az Általános Országos Versenyszabályzat https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/873-altalanos-orszagos-versenyszabalyzat foglaltak az irányadók. A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

 

Értékelés:

Az FCMS rendszerrel történik, mint az érintés nélküli gépi sorsolás is!

A verseny 4 fordulóból áll! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe, azaz három fordulón részt kell venni ahhoz, hogy a versenyző a sorozat végén értékelhető legyen! Az a versenyző, aki valamely okból kifolyólag az évad közben minimum két fordulót kihagy az utolsó döntő fordulóban nem indulhat! A szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott súly dönt. Nem azonos számú szektorok esetén, a versenyeken azon halat fogott versenyzők, akik a szektor utolsó helyén végeztek nem kaphatnak magasabb helyezési számot a másik szektorokban nullázó versenyzőknél! Ha egy versenyző a négy forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont. A verseny, illetve minden forduló az eredményhirdetéssel zárul, ha egy versenyző az eredményhirdetést nem várja meg (a sorsolásnál jelzett alapos indok kivételével) eredményét aznapra töröljük. A versenyen résztvevők a nevezéssel elfogadják, hogy róluk fénykép és vagy videofelvétel készül, amit a hivatalos weboldalon, kommunikációs csatornán a szervezők megjelentethetnek!

Díjazás:

Az egyes fordulók I-III. helyezettje értékes díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy Megye Method Bajnoka 2022.” címet és a megyei Szövetség támogatja a 2023[1] éves OB indulását! A kialakult végeredmény alapján a II-VI. helyezettek értékes díjazásban részesülnek!

 

Időrendi program:

07.00 - 07.30 regisztráció, megnyitó, sorsolás

08.00 rajthelyek elfoglalása

09.00 etetőanyag és csali limit

09.50 etetés kezdete

10.00 horgászat kezdete

15.00 horgászat vége, mérlegelés

16:00 eredményhirdetés

 

Nevezés, információ:   ;  Zádori Péter +3630/726-8702

György Martin +3620/321-9294; Szabó János +3620/275-0046

 

 

Jó versenyzést kívánunk!

 

 


SM Úszós Bajnokság - TOP MIX Kupa


Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint (5 forduló)

Hivatalos kommunikációs csatorna:

https://www.facebook.com/groups/339126426274574

Részvétel, nevezés:

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2022 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

Nevezési díj: 4000 Ft/fő/forduló, amit a helyszínen a regisztrációkor kell megfizetni úgy, hogy egy plusz nevezési díjat az első alkalommal szintén meg kell fizetni. Ezzel a következő verseny nevezési díját is megfizetjük, így a többi forduló esetén mindig az azt követő forduló nevezési díja kerül felszámításra, ami azt jelenti, hogy a 5. fordulóban nem kell fizetni! Teljes nevezési díj 5x4000 Ft-azaz 20 000 Ft.

A versenysorozatra a 2. fordulót követően már új nevezést elfogadni nem tudunk!

A nevezés kizárólag Online formában történik az FCMS rendszer felületén a Regisztrációt követően a megadott adatok feltüntetésével, emailben visszaigazolva!

 

Verseny lebonyolítása:

Egyéni verseny, minden fordulón három szektorban, 5 órás versenyidővel. Limit: egy fordulóban felhasználható maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon egy fordulóban a következő élőcsali-felhasználás engedélyezett: 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 1 liter lehet az aprószúnyoglárva, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPS.ed hivatalos mérődobozában kell az ellenőrzésre bemutatni. Pellet használata nem engedélyezett! A hivatalos (LIMIT) mérőedények hiánya +1 büntetőpontot eredményez. A fogott halak védelme érdekében kötelező 2db min 3,0 m hosszúságú gyűrűs haltartó. Egy haltartóban 20 kg-nál több hal nem tárolható. Ha a versenyző fogása eléri a 20 kg-ot, köteles vagy időközi mérlegelést kérni, vagy második haltartót is használni. A haltartót a mérlegelés megkezdésekor, a mérlegelő jelzésére kell kivenni és a mérlegelést követően, szintén a mérlegelő jelzésére a versenyző köteles a megfogott halakat óvatosan visszahelyezni a vízbe. A fentieken túl a hatályos Országos Finomszerelékes Versenyszabályzat és a Általános Országos Versenyszabályzat https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/873-altalanos-orszagos-versenyszabalyzat foglaltak az irányadók. A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

Értékelés:

Az FCMS rendszerrel történik, mint az érintés nélküli gépi sorsolás is!

A verseny 5 fordulóból áll! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe, azaz négy fordulón részt kell venni ahhoz, hogy a versenyző a sorozat végén értékelhető legyen! Az a versenyző, aki valamely okból kifolyólag az évad közben minimum két fordulót kihagy az utolsó döntő fordulóban nem indulhat! A szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott súly dönt. Nem azonos számú szektorok esetén, a versenyeken azon halat fogott versenyzők, akik a szektor utolsó helyén végeztek nem kaphatnak magasabb helyezési számot a másik szektorokban nullázó versenyzőknél! Ha egy versenyző a hat forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont. A verseny, illetve minden forduló az eredményhirdetéssel zárul, ha egy versenyző az eredményhirdetést nem várja meg (a sorsolásnál jelzett alapos indok kivételével) eredményét aznapra töröljük. A versenyen résztvevők a nevezéssel elfogadják, hogy róluk fénykép és vagy videofelvétel készül amit a hivatalos weboldalon, kommunikációs csatornán a szervezők megjelentethetnek!

Díjazás:

Az egyes fordulók I-III. helyezettje díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy Megye Úszós Bajnoka 2022.” címet és a megyei Szövetség támogatja a 2023[1] éves OB indulását! A kialakult végeredmény alapján a II-VI. helyezettek értékes díjazásban részesülnek!

 

Időrendi program:

07.00 - 07.30 regisztráció, megnyitó, sorsolás

08.00 rajthelyek elfoglalása

09.00 etetőanyag és csali limit

09.50 etetés kezdete

10.00 horgászat kezdete

15.00 horgászat vége, mérlegelés

16:00 eredményhirdetés

 

Nevezés, információ:   ;  Horváth Tibor +3630/227-1903;

György Martin +3620/321-9294; Szabó János +3620/275-0046

 

Jó versenyzést kívánunk!